LEEF JE DROOM!

De zweethutceremonie

Tijdens een ceremoniedag komen we samen en bereiden ons voor om op een bepaald moment de zweethut in te gaan. We gaan samen bouwen en voorbereidingen treffen die nodig zijn om elkaar op diepere lagen te ontmoeten in de zweethut. Hier gaan we samen in vertrouwen om onszelf over te kunnen geven in het moment van transformatie. Het openen van onze harten en kwetsbaar zijn met respect voor elkaar voor zuivering en genezing op meerdere lagen in ieders bewustzijn. Met respect voor elkaar blijft alles wat er mag zijn in de zweethut, in de zweethut.

 

Wij bieden een veilige bedding en de ruimte waarin je volledig jezelf mag zijn. We worden gedragen door onze voorouders en spirits die op bepaalde momenten worden uitgenodigd om samen met ons deze reis te beleven. Er is ruimte om je jezelf te openen en zichtbaar te maken in bepaalde lagen die er niet of nauwelijks hebben mogen zijn. Het is een reis in en met jezelf naar dieper gelegen lagen om terug in verbinding te komen met je hogere bewustzijn.

 

Mijn inspiratie en verbinding heb ik met de Anishinaabe tribe in Noord-Amerika en Canada

In ceremonie ben ik Chippewa waardoor ik mij laat leiden in overgave en vertrouwen. Hij zal ons begeleiden door processen die zich aandienen tijdens de ceremonie. Een uitnodiging voor iedereen die de roep voelt en graag wil verbinden met een bijzondere ceremonie.

 

In een natuurlijke omgeving dalen we af in het moment om inzichten te ontvangen en het ontwikkelen van je;  

  -  Bewustzijn

  -  Wat kan en mag je loslaten

  -  Inzicht krijgen in patronen en overtuigingen

  -  Verbinding met je hart

  -  In je kracht gaan staan

  -  De ruimte om jezelf te openen

  -  Zelfacceptatie waardoor en transformatie en genezing kan plaatsvinden

  -  Samen zijn met gelijk gestemde mensen 

  -  Wat is het doel van je leven

  -  Een stapje verder op je pad om zichtbaar te zijn

Wat hebben wij te bieden;

  -  Een veilige omgeving in de natuur

  -  Respect voor elkaar en de omgeving

  -  Een bedding om jezelf veilig te voelen

  -  Een dag van ruimte, tijd en aandacht voor jezelf

  -  Een plek waar gelijkgestemde samenkomen

  -  Een bedding waarin iedereen mag zijn zoals hij of zij zich van binnen voelt

  -  Een plek van overgave en vertrouwen 

  -  Liefde en respect voor elkaar om je helemaal welkom te voelen


Wat is een zweethutceremonie

Een oeroude ceremonie van reiniging, genezing en een spirituele bewustwording, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Om ruimte te geven wat diep van binnen in je leeft zodat het kan transformeren om geleefd te worden. De zweethut staat symbool voor moeder aarde het vrouwelijke, de baarmoeder. Het vuur staat voor de mannelijke energie, de hete vuurrode stenen worden onze voorouders genoemd. Doordat de mannelijke energie wordt samen gebracht in de baarmoeder vindt er transformatie plaats. Het gezegende water wat op de hete stenen wordt gegoten zal je als een warme deken omringen waardoor je lichaam fysiek gereinigd wordt. Door jezelf over te geven aan het proces en te accepteren wat er is en is geweest vindt er een mentale en emotionele reiniging plaats. Door te benoemen wat er mag zijn vindt er zelfacceptatie plaats. Wanneer er door verwerking ruimte ontstaat ben je spiritueel aan het ontwaken en groeien. Om de ceremonie vanuit het zijn in het nu goed te laten verlopen worden de ceremonie plek en de deelnemers energetishe gereinigd zodat we in een zuivere energie kunnen beginnen. Smudgen is dan ook een belangrijk aspect tijdens een zweethutceremonie. 

Een zweethut is een half ronde koepel vormige hut die is opgebouwd uit wilgentakken en afgedekt met wollen dekens, het is er aarde donker. Wanneer de deelnemers zich geplaatst hebben in een cirkel om de vuurplek worden de grootouders (stenen) uitgenodigd om binnen te komen. Ze worden door alle deelnemers ontvangen en een offer van kruiden word geschonken aan iedere voorouder, wanneer er voldoende voorouders binnen zijn wordt het water binnen gebracht waarna de deur wordt gesloten door de vuurman/vrouw. Er worden offers gebracht, gebeden gedaan en liederen gezongen, geef je over aan het moment, je doet deze ceremonie voor jezelf en alleen jij kan dit doen, open je hart voor deze bijzondere ceremonie.

Om te zorgen dat er voor iedereen voldoende ruimte is bewandelen we dit pad zoals het zich aandient, hoe lang een ceremonie zal duren is niet duidelijk. Intuïtief worden de stenen gekozen en intuïtief worden de stenen per ronde uitgenodigd in de zweethut. Afgestemd op het moment en de behoefte van de deelnemers kan de ceremonie die vier rondes duurt om een proces goed af te ronden. Dit betekent niet dat iedere deelnemer iedere ronde in de zweethut aanwezig moet zijn maar dat mag wel, volg hierin je eigen gevoel! tijdens bepaalde rondes is er ruimte om water te drinken wat in de zweethut wordt doorgegeven. Gemiddeld zitten we 3½ tot 4½ uur in de zweethut, dit is een tijdsindicatie en kan altijd nog anders zijn.


Buiten is de vuurplek, de mannelijke energie waarin de stenen worden verwarmd. Alvorens we dit moment bereiken worden er stenen gekozen en in een kring rond de vuurplek gelegd. Wanneer een stapel hout is opgebouwd doen we de stenenceremonie, hier worden stenen door deelnemers gekozen en naast een aantal stenen met een vaste intentie worden er ook intenties meegegeven door de deelnemers. De stenen worden vervolgens op de houtstapel gelegd waarna er tabak en of een mengsel van kruiden worden geofferd uit dankbaarheid en respect voor onze voorouders. De vuurman/vrouw zal hierna het vuur aansteken en verders hoeden tot de stenen volledig roodgloeiend en wakker zijn, dit is het moment waarop wij worden verzocht om onszelf klaar te maken om de zweethut in te gaan. 


Maandelijkse zweethutceremonie

Onze maandelijks terugkerende zweethutceremonie is steeds op de aangekondigde datum zoals weergegeven in de agenda. Dit gebeurt steeds op onze prachtige locatie in het buitengebied van Hilvarenbeek in het bos Nagamowin. Deze zweethutceremonies die voor iedereen toegankelijk zijn, die de roep voelt en graag een zweethutceremonie wil bijwonen. Het betreft hier een universele ceremonie waarbij de focus ligt op bewustwording en genezing,  ondersteund door onze voorouders, krachtdieren en de elementen. Onze intenties en de energie in het moment zijn hierbij bepalend voor het verloop van het proces. 

 

1 op 1 zweethutceremonie

Onze 1 op 1 zweethutceremonies zijn heel persoonlijk en voor iedereen toegankelijk die met bepaalde vraagstukken rondloopt waarin geen helderheid ontstaat. In de hiervoor speciaal gebouwde zweethut waarbij je gelijk in verbinding staat met de hete stenen waaraan jouw persoonlijke intenties zijn gegeven. Deze krachtige hut is gebouwd op de noordelijke windrichting welke staat voor de winter, het naar binnen keren, innerlijke wijsheid, verbonden met het element water, ons voelen, berusting vinden in het moment waar je nu bent, volledige acceptatie van jezelf, niet achteruit kijkend maar vooruit. Hiervoor heb je los te laten wat jou niet meer dient om volledig in het hier en nu te zijn. Gedurende vier rondes werken we aan jouw processen om hierna als herboren uit de baarmoeder van moeder aarde te kruipen.

 

Zweethutceremonie met mensen van jouw keuze

Wil je liever niet deelnemen aan een maandelijkse zweethutceremonie maar met een door jouw samengestelde groep mensen op een willekeurige dag dan bieden wij deze mogelijkheid waarbij de volledige ceremoniedag op jullie wordt afgestemd. In overleg bespreken we jullie wensen die volledig zijn afgestemd in het moment. Dit kan een gemengde groep zijn of juist een groep mannen of vrouwen naar jullie keuze. Er zijn tenminste 8 deelnemers nodig om een ceremonie door te laten gaan. In overleg kunnen we werken met een thema wat passend is binnen de groep.


Tweedaagse zweethutceremonie

Een tweedaagse zweethutceremonie begint op vrijdag om 18:30 uur en eindigt op zondag rond 16:00 uur. Op de vrijdagavond starten we met de zweethutceremonie die eindigt in de nacht, deze zweethut staat volledig in het teken van de donkerte, de stilte. Gericht op het westen, daar waar de zon ondergaat in verbinding met onze voorouders. We nodigen hierbij de spirit van de beer uit die genezing brengt door bewustwording. Na deze ceremonie is er tijd om te rusten en ons voor te bereiden op de volgende zweethut die in het teken staat van een nieuw begin. Gericht op het oosten, daar waar alles begint werken we met de spirit van de adelaar die ons meeneemt op een reis waarbij we ons leven kunnen overzien. Als herboren verlaten we de zweethut.


Zweethutceremonie op locatie

Het is ook mogelijk om door mij een zweethutceremonie op een door jou gekozen locatie te begeleiden. Met een door jou samengestelde groep mensen, vrienden, vriendinnen of mensen die je daar voor uit wil nodigen om samen deze ceremonie te beleven. Dit kan een ceremonie zijn zoals ik deze begeleid of juist om bepaalde verbindingen te willen bekrachtigen, er is veel mogelijk om hiervoor samen in ceremonie te gaan. Het is mogelijk dat er voor een vuurman/vrouw wordt gezorgt maar het is ook mogelijk dat ik dit doe.