LEEF JE DROOM!

Cacaoceremonie


Het deelnemen en drinken van cacao doe je voor jezelf, dit om;

  -  Tijd en aandacht voor jezelf te hebben

  -  Jezelf over te geven aan het moment om inzicht in je eigen processen te krijgen

  -  Een ervaring van intense rust in overgave en vertrouwen

  -  Door de beleving worden er deurtjes geopend om nieuwe stappen te nemen in je bewustzijn

  -  Werkt helend op meerdere lagen in je zijn

  -  Door de beleving ervaar je rust en krijg je inzicht in de processen die er toe doen

  -  Is hartsverwarmend en openend in liefde voor jezelf

  -  Hersteld de verbinding met jezelf


Cacaoceremonie in de tipi of buiten bij goed weer, net even anders!

 

Twee maal per maand en steeds rond de vollemaan en de nieuwemaan is er op de woensdagavond een cacaoceremonie in de natuurlijke omgeving van Hilvarenbeek.


Tijdens deze avonden komen we samen rond het vuur, dit kan zowel buiten in de natuur of binnen in de tipi zijn. We vormen hier een cirkel van licht en liefde om met de juiste intenties in ceremonie te gaan.

Alvorens we onszelf welkom heten in de ceremonie worden we gesmuged (energetische reiniging) waarna we een deelronde doen waarin iedere deelnemer zich welkom heet en zijn / haar intenties voor deze ceremonie benoemd om te bekrachtigen.

De liefde en zachtheid van Cacao is hartverwarmend. Het nodigt je uit om even helemaal te zakken in het moment van overgave. Rust te vinden in jezelf en samen met de groep op reis te gaan tijdens een begeleide meditatie met zang en de stilte in het moment.

De cacaoboon is de basis van chocolade, misschien wel het meest geconsumeerde voedsel ter wereld en het was zo heilig voor sommige culturen dat ze het zelfs als betaalmiddel gebruikten.

De waarde ervan is niet alleen symbolisch, maar ook voedzaam: in recente wetenschappelijke studies is ontdekt dat cacao theobromine bevat. Deze stof maakt in je lichaam serotonine en dopamine aan, beide hormonen van welzijn, die je helpen je gelukkig te voelen en ook een verbinding met jezelf te creëren.


Cacao is op zijn beurt een zeer nobele stimulans: het is een natuurlijk antidepressivum en onze voorouders namen het ritueel om te leren denken met hun hart en voelen met hun hoofd. Op deze manier zul je opnieuw contact maken met de energie van die sterke en zelfverzekerde persoon. Van wat er allemaal achter onze emoties zit om problemen te verdoezelen, zoals depressie of angst.

Dit gedaan te hebben is er tijd om het een en ander los te laten en aan het vuur te geven voor transformatie en voor het afsluiten van deze ceremonie in dankbaarheid voor de cacao, het vuur en onszelf.


Deze ceremonie is voor iedereen toegankelijk en iedereen mag zichzelf welkom voelen.


Inloop tijd vanaf 19:00u. we starten om 19:30 en we zullen eindigen rond 22:00 uur. Er is thee en water met iets lekkers.


Tip! neem als avondeten niet teveel en eet niet te laat.